Palma 365: El concurs

Cada any, gairebé 5 milions de turistes visiten Palma atrets per una ciutat cosmopolita, exemple d’hospitalitat, una ciutat accessible i familiar, abocada a la mar i a la muntanya, i els racons de la qual no deixen de sorprendre els 365 dies de l’any.

La Fundació Turisme Palma 365 i l’Ajuntament de Palma varen posar en marxa a la fi de 2015 el I Concurs Fotogràfic Palma 365 amb l’objectiu de captar imatges que mostrassin Palma en la seva faceta més autèntica a través de fotografies facilitades per tots els ciutadans. I va funcionar.

És per això que el 2018 hem volgut donar continuïtat a aquest projecte.

El II Concurs Fotogràfic Palma 365 obre la seva convocatòria amb la mateixa essència participativa, cercant aquesta vegada imatges de Ciutat que ens ajudin a explicar que Palma és una ciutat viva els 365 dies de l’any. Fotos que capturin l’encant de la platja a l’hivern o la màgia de la ciutat en arrencar la primavera. Però sobretot imatges que ens expliquin coses, aquestes històries del dia a dia que fan d’aquesta ciutat la ciutat especial que és.

També volem fer un salt de qualitat en el Concurs, fer-lo més professional. Cercam participants que, tot i no ser professionals, els apassioni la fotografia. En línia amb aquesta iniciativa, el jurat, constituït per fotògrafs professionals, valorarà minuciosament els participants, els quals podran guanyar fantàstics premis en metàl·lic, a més d’un premi especial en material fotogràfic valorat en 2000 €.

Les categories

PALMA COSMOPOLITA

Palma és una ciutat com moltes altres d’europees, però amb un aire que la fa especial. Les últimes dècades l’han feta evolucionar, ampliant la seva oferta i convertint-la en una ciutat que mai dorm. I així i tot, segueix conservant la seva màgia de ciutat mediterrània.

I Palma també és mescla de cultures. Persones que compartim el nostre dia a dia, aportant i adoptant costums. Al·lots i al·lotes que viuen la multiculturalitat i coneixen una Palma més rica que mai. Establiments que et traslladen a qualsevol racó del món. Una autèntica ciutat de ciutats.

Tot això i molt més entra en una foto de Palma Cosmopolita.


PALMA FAMILIAR I ACCESIBLE

Ho sabem, Palma és una ciutat petita, i precisament això la fa tan acollidora i familiar. Aquesta bella ciutat passa a ser l’escenari perfecte en el qual, senzillament, passa la vida. Passejar-se pels seus carrers, passar un horabaixa a la platja, entrar en una tendeta de tota la vida o perdre’t a un carreró del centre. Tot té un aire que et fa sentir... a gust.

I Palma és accessible i adaptada a tots. Una ciutat que fa anys que treballa per a eliminar barreres i facilitar que tots puguem gaudir-ne en les mateixes condicions. I per descomptat, una ciutat mirant a la mar i a la resta del món, a poques hores amb avió de qualsevol ciutat europea.

Amb quina foto descriuries aquesta Palma familiar i accessible?


PLATJA DE PALMA

Platja de Palma és una de les destinacions més emblemàtiques de l’illa que desafortunadament rep etiquetes injustes. No obstant això, per als qui coneixen la zona de debò és una àrea de Palma que amaga racons amb molt encant; on el local i el forà conviuen, oferint estampes molt especials amb la mar de fons.

Un espai cada vegada més modern, que any rere any ha anat incorporant millors infraestructures per a seguir sent una de les destinacions turístiques per excel·lència d’Europa.

Ets capaç de capturar l’essència de Platja de Palma?


AIXÒ ÉS PALMA?

Davant una postal de la Seu ningú tindrà dubte que xerram de Palma. Però la nostra ciutat també alberga racons i secrets que la fan única i diferent, i no tan recognoscible a primera vista.

A través d’aquesta categoria volem mostrar el dia a dia de la ciutat, les coses que passen a espais menys típics de Palma, però no per això menys sorprenents. Volem que el món vegi com viuen i entenen la ciutat turistes i residents, des d’una mirada intimista i pròpia.

Ens sorprens amb una foto d’aquest racó especial de Palma?

Els ambaixadors

El II Concurs Fotogràfic Palma 365 compta amb la col·laboració i el suport de sis reconeguts fotògrafs. Vols saber qui són?

Coneix-los.

Ambaixadors 2018

Els organitzadors

Palma avança amb pas ferm en el seu objectiu de consolidar-se com a destinació urbana de referència els 365 dies de l’any.

Per a això va néixer la Fundació Turisme Palma 365 (FTP365), l’organisme responsable de la promoció exterior de la ciutat i que cerca convertir la capital de Mallorca en una destinació turística d’interès internacional durant tots els mesos de l’any.

Una de les tasques de l’FTP365 és elaborar i difondre material promocional de la ciutat i dels serveis que ofereix Palma com a destinació turística, amb la fi última d’atreure nous visitants. Aquest material recolza, bàsicament, en imatges i fotografies de la ciutat que s’inseriran en cartells, fulletons i altres creacions gràfiques.

El Concurs Fotogràfic Palma 365 té un tret distintiu clau i molt important: que siguin els mateixos ciutadans de Palma o els qui ens visiten durant les seves vacances els qui mostrin la ciutat que viuen i que coneixen. Tot un exemple a seguir com a projecte col·laboratiu amb la ciutadania, i un èxit rotund durant la seva primera edició que esperam que es repeteixi en aquesta segona.

295dies que falten

2238 fotos

470 participants

texto cookies